Warning: mysql_result() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/jacob/loggy.nl/www/logs/layout.php on line 194
Papegaai - 3 oktober deel 1
Papegaai - 3 oktober deel 1
<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

3 oktober deel 1


Bij een aantal mensen begint het alweer te kriebelen in de onderbuik; nee, niet van erotische opwinding, maar van het ‘3 oktober verwachtingsgevoel’. Spaarpotten worden omgekiept, klussen laat men effe zwart uitbetalen, want een biertje is tegenwoordig bijna niet meer te betalen met 3 oktober. Afijn, ook PARROT verkeert al in 3 oktoberstemming. Het repertoire staat voor 50 % ( het gedeelte vóór de pauze) en dinsdagavond gaan we weer met een muziekband ouwe liedjes repeteren. In de serie ‘ouwe liedjes’ gaan we ook voor het eerst het lied ‘3 Oktober’ uitvoeren en aan mij de eer om het sologedeelte te zingen, waarschijnlijk gekozen omdat ik het beste Leidse accent heb.

Daar is flink op geoefend; Bram en ik en onze voormalige bassist Rob maakten vele jaren geleden een cassettebandje met zelfgeschreven leidse liedjes a la Rubberen Robbie. Het bandje staat inmiddels op cd en ik zal hem eens een keertje meenemen op vrijdagavond, voor als we aan de bar hangen en een bakkie op hebben, want het is wel lachen…..

Afijn, 3 oktober dus….. Ik zocht het lied op You Tube en kwam tot mijn verrassing een cursus Leids tegen, gegeven door de markante Leienaar Peter Labrujere of zoiets. Voor de niet-Leienaren, kijk en luister rustig en doe er je voordeel mee. Ik zal de vaste lezers en lezeressen as. Vrijdag overhooruh!

Maar het gaat dus om dit lied:

Eerdaags maar eens oefenen op vrijdagavond aan de bar met de piano erbij. Effe checken of jullie het verstaan!

ALL SOUNDS IN CONCERT

De opkomst viel me een beetje tegen; man/vrouw of zestig! Ik had minstens alle mensen verwacht die aan het concert hadden meegewerkt. Beetje onverstandig, om niet te zeggen dom, als je niet bent geweest. Nou moet je nog weer wachten tot je jezelf kunt zien schitteren, want dat gebeurde! We schitterden van het doek af. Met name was er hoofdrol weggelegd voor onze heldentenor Martin.

Daar waar Aad en Cees altijd pretenderen de dragers van het koor te zijn, blijkt bij liveoptredens dat Martin toch het showelement beter onder de knie heeft dan zijn illustere vakbroeders. Het moet gezegd. Er wordt gefluisterd in de wandelgangen, oh nee, wandelgang, want we hebben er maar eentje, dat Martin in contact is gekomen met mensen van RTL voor een rolletje in ‘onderweg naar morgen’. Hij schijnt gecast te zijn als eigenaar van een goed lopend bordeel, maar dat is maar een gerucht.

De film is ook qua geluid behoorlijk op niveau op enkele brommetjes na die er niet meer konden worden uitgefilterd, maar ik stond aan het eind van de film met mijn derde biertje en dan is zo’n brommetje niet eens meer te horen. Opvallend was wel dat toen Parrot in beeld kwam met ‘Teach your children’ enkele mensen naar huis gingen. Art meende te moeten stellen dat mensen die dit deden op staande voet geroyeerd moeten worden. Dit gaat mij wat te ver, ik vind 10 stokslagen wel genoeg!

Het zal trouwens nog wel enkele weken duren voordat de DVD’s kunnen worden afgeleverd… Het zou een leuk sinterklaas- of kerstcadeau kunnen zijn……

DRONKEN IN DE TUIN

Het is de laatste weken gedaan met de rust in de tuin. Waar ik eerst in de ochtend, vooral op zondagochtend, in ruste mijn koffie kon drinken met daarbij de noodzakelijke ochtendkrant, is het nu een lawaai van jewelste. Wat is er aan de hand? Nee, geen opstand van de tuinkabouters voor beter onderhoud, nee, het zijn de spreeuwen die mijn prachtige druivenranken plunderen. Ze doen zich tegoed aan de onvolgroeide druifjes en zijn na drie of vier van de onrijpe vruchtjes als een bal. Ik heb Jack en Joe opdracht gegeven hier wat aandacht aan te besteden, maar ik heb zo het idee dat de boodschap niet helemaal is overgekomen. Ze jagen er wel achteraan, maar de vogels lachen ze vierkant uit. Het voordeel van volgens is hun vliegkwaliteiten, daar tegenover staat dat ze weer niet kunnen blaffen………. Ik overweeg een wapenvergunning maar die krijg je tegenwoordig niet meer zo snel, heb ik begrepen.

MIRJAM’S MOPPENDOOSJES

Het is een tijdje stil geweest rond Mirjam’s doosje omdat het uploaden nogal ingewikkeld is, maar vanaf nu is ze terug met zin en onzin:

Een mopje dan maar om te beginnen:

De juf in de klas:" Wie kent een woord met 2 g's erin ?"

 

Harrie steekt meteen zijn vinger in de lucht,

maar de juf weet dat hij altijd vreemde antwoorden heeft,

en geeft daarom het woord aan Leentje.

Leentje: Gang juffrouw.

Juf: Heel flink.

Daar zitten inderdaad 2 g's in. Wie weet er nog een?"

 

Weer steekt Harrie zijn vinger op, maar de juf geeft het woord aan Pietje.

Pietje: Garage juffrouw.?

Juf: Heel goed Pietje.

Daar zitten ook 2 g's in. Wie kent er nog een??"

 

Weer steekt Harrie vlug zijn vinger op.

De juf wil hem toch een kans geven: "Ja Harrie, zeg het maar."

Harrie: Geslachtsgemeenschap juffrouw.?"

De juf slaat rood aan en zegt:

"Ja Harrie, dat is inderdaad een woord met 2 g's, maar het is ook een

hele mond vol!"

Harrieke: "Nee-nee juffrouw, dat is pijpen en dat is met 2 p's!"

 

En een plaatje van Mirjam ( nee, niet van Mirjam zelf, maar een redactionele bijdrage)

 

 WEERBERICHT

Vandaag en morgen: Buien, soms met onweer
Momenteel zijn boven het westen van het land enkele buien aanwezig, lokaal met onweer en hagel. Maar ook elders zijn buien aan het ontstaan die ook vergezeld kunnen gaan van onweer. Tussen de buien door klaart het soms flink op. Vanavond verdwijnen de buien geleidelijk. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 16 graden. De zuidwestelijke wind is matig, aan de kust mogelijk vrij krachtig.

Komende nacht komt er vooral in de kustgebieden nog een enkele bui voor. Elders wordt het meest droog en zijn er enkele opklaringen. Vooral landinwaarts kan er op een aantal plaatsen mist ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 12 graden vlak aan zee tot lokaal 8 graden in het binnenland. De wind waait uit richtingen tussen west en zuid en is zwak tot matig, aan de kust af en toe (vrij) krachtig.

Morgen overdag is het half tot zwaar bewolkt en er komen vooral in de noordelijke helft enkele buien voor. De middagtemperatuur wordt een graad of 16 a 17. De zuidwestelijke wind is meest matig, in het Waddengebied gedurende de ochtend eerst nog (vrij) krachtig 5 tot Bft.

Vooruitzichten

De eerste dagen wisselend bewolkt en van tijd tot tijd regen of enkele buien. Vanaf donderdag geleidelijk meer zon en afnemende neerslagkansen.

Hoge hakken voorkomen natte voeten als je door de plassen banjert, ja toch?

 

 

Toch een prettige dag en ‘by the way’ mijn kerstliedje ‘Soon it’s Christmas’ is af. De tekst is klaar en de muziekband is gisteren bij Ruud afgeleverd….. Nou nog ‘even’ arrangeren en we kunen aan de slag waarde vrienden.

 

HOEDGROET

Han

 


18 September 2011 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog
Brochures.nl Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Abonneren!