Warning: mysql_result() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/jacob/loggy.nl/www/logs/layout.php on line 194
Papegaai - Is het al drie oktober?
Papegaai - Is het al drie oktober?
<< vorige | Hoofdmenu | Volgende >>

Is het al drie oktober?


Nee, nog lang niet, al leek het er donderdagavond wel een beetje op. Wat was er donderdagavond? Nee, geen PARROTnight want ik was door de Rabobank uitgenodigd om als genomineerde de prijsuitreiking bij te wonen in het nieuwe Aalmarkt theater.

In de onderwijscategorie maakte ik kans, althans, ik betekent hier de school waar ik werk, op ongeveer € 700,= om nieuwe sportkleding te financieren voor de leerlingen die meedoen aan allerlei toernooien.

Afijn, we werden ontvangen met een zwarte loper ( al een slecht voorteken?) en persoonlijk de hand geschud door de plaatsvervangend rayonmanager, tenminste, dat stond op zijn naamplaatje. Om op niveau te zijn kregen Susan en ik ook een naamplaatje, alleen stond onze naam er niet op, maar de naam van de school en hoe word je dan aangesproken? Ik weet het niet want we werden niet aangesproken; er waren geen bekenden……

 

Na de koffie werden we de zaal in geloodst en daar kwam het 3 oktober-gevoel om de hoek kijken, want naast mij nam een nogal riante dame plaats ( had zij twee stoelen en ik een?) en die bracht de drie oktoberlucht mee. De betreffende vrouw verspreidde de o zo bekende lucht van peen en uien en dat combineerde lastig met de door ons genuttigde spaghetti.

 

Het vervelende was dat na een avondje cabaret van hoog niveau de drie oktobervrouw wél in de prijzen viel en ik niet. Tijdens het applaus zei Susan nog; “doe bij de prijs ook een busje deo”, maar dat werd niet gehoord in de herrie.

 

De avond eindigde met een troostprijs; we kregen allebei een tablet hazelnootchocolade en een prima wijntje. De  avond was grappig, maar ik prefereerde toch de hoofdprijs die dit keer aan onze neus voorbijging.

 

Vrijdag was het alweer vrijdag en dus koorrepetitie. Ondanks de stijgende temperaturen zongen we de hele avond kerstliedjes en dat was maar goed ook want er was door ons oudjes alweer heel wat vergeten. Ik wist zelfs mijn eigen teksten niet helemaal meer…………………..

Voor degenen die het misten, er hing een foto op het prikbord van onze Ton die hoogst persoonlijk de koningin bewaakte tijdens de rit met de Gouden koets. Jammer was alleen dat Majesteit in de koets zat en Ton ernaast moest lopen, maar ja, je hebt sierpaarden en werkpaarden. Als de foto er nog hangt moet je vrijdag maar even kijken! Ik hoorde trouwens dat Ton, nu hij het zo goed heeft gedaan, ook is gevraagd door sinterklaas en de Kerstman, want zeg nou zelf, veiligheid staat bij deze heren ook zeer hoog in het vaandel!

 

 

 

Zaterdag was ik er alweer vroeg uit, ondanks vier bier en een borrel. Het zou mooi weer worden en ik wilde arrangeren en die twee dingen gaan lastig samen.

Om tien uur zat ik achter het keyboard met pen en papier in de aanslag. Het nummer zit al een paar jaar redelijk scherp in mijn kop zodat het arrangeren op zich wel snel ging. Het tijdrovende is de verdeling van de stemmen over de groepen, de tierlantijntjes en het toch niet al te ingewikkeld maken van de koortjes. Wat ik tijdens het arrangeren wél ontdekte was een gitaarfoutje aan het eind van het nummer. Moeten we even veranderen, dus Ruud er volgt een andere mix een dezer dagen….

 

En nu is het dus zondagochtend en is het de bedoeling dat ik, voordat Susan en ik de tuin winterklaar gaan maken,

 de stemmen per stemsoort ga inzingen, let op, dat was de bedoeling, maar vanmorgen bij het opstaan bleek mijn neus een eigen leven te leiden. Verstopt, nat, rood, druiperig afijn je kent het wel….. dan maar eerst de muziekband aanpassen als er nog sporen vrij zijn……

 

ANDER NIEUWS

Afgedankte toiletrol Beatles opgedoken
Een afgedankte maar waardevolle toiletrol van The Beatles is opgedoken in Engeland. Dat valt woensdag te lezen op de websites van enkele Britse kranten. De legendarische Britse band kon gebruik maken van de rol tijdens de opnames van hun album Abbey Road, maar de popsterren vonden het papier 'te hard en te glimmend'. Daarnaast was tot hun afschuw op elk velletje het logo van platenmaatschappij EMI gestempeld. Beatles-fan Barry Thomas kocht de rol in de jaren '80 op een veiling voor 85 pond. Een Japanse Beatles-gek heeft hem inmiddels 1000 pond (1150 euro) per velletje aangeboden. Thomas twijfelt echter over de verkoop. ,,Eerst wilde ik de rol niet verkopen want het zou niet meer speciaal zijn als er op meerdere plekken ter wereld velletjes zouden zijn. Wie kan er nou zeggen dat hij een wc-rol heeft die John Lennon niet goed genoeg vond?"

 

 

Pad in zak sla

Stel je eens voor, je opent je zak sla voor het avondeten, denkt lekker gezond te gaan eten, maar dan plots zie je een pad op je groene blaadjes zitten. Dat gebeurde een vrouw uit Zweden. De vrouw had al drie keer eerder wat sla uit de zak gehaald, maar al die keren had ze de pad nog niet zien zitten. Toen ze het beest dit keer wel zag schrok ze zich een hoedje en liet de zak vallen. De pad leek in het begin dood te zijn, maar na enige tijd bewoog hij wel weer. De vrouw zelf dacht dat hij misschien een klein beetje bevroren was. Volgens Ted Stenshed, CEO van Sydgrönt, het bedrijf dat de sla verkoopt, is de pad het levende bewijs van kwaliteit. Alleen groenten die in een gezonde omgeving en op een natuurlijke manier gekweekt worden, kunnen padden bevatten, reageert Stenshed.

 

MOP

De juffrouw vraagt in de klas welke ouders er veel geld verdienen.
Bartje zegt: “Mijn moeder is hoer, die verdient veel geld.”
Pietje: “Mijn vader is politieagent, die verdient ook veel.”
Jantje zit er nogal beteuterd bij en de juf vraagt: “En Jantje, verdient uw vader ook veel?”
“Mijn vader is vrachtwagenchauffeur. Als er geen hoeren en politieagenten zouden zijn zou hij ook veel geld verdienen…”

 

 Oh ja, mocht je een paar dagen kunnen snipperen.. in Muchen zijn de Oktoberfesten alvast begonnen........ je moet wel van een biertje houden.. en van Dirndls

 

 

 

En nu de tuin in....

HOEDGROET

Han


25 September 2011 Permanente link Google Feed MSN Reporter


Reacties
Naam
(typ de letters en cijfers over)
E-mail
:-) :-d ;-) :-o :-p (h) :-@ :-s :-$ :-( :'( :-| (a) (l) (6) (?) (!) (i) (>) (y)
Outlet NL female 140915 - 030216 468x60


Weblog
Hoe werkt het? Klik hier
Begin pagina
loggy.nl Home
Weblog maken
RSS Feed

Abonneren!